Misyon-Vizyon

MİSYONUMUZ

Eleştirel düşünebilen ve çözüm odaklı ,kişisel ve mesleki alanda kendini sürekli yenileyen ,doğaya duyarlı ,yaratıcı ve farklılıklara saygı gösteren bireyler yetiştirmeyi, Bilime ve sanata evrensel düzeyde katkı sağlayan ,disiplinlerarası ve etik değerleri gözeten araştırmalar yapan , sosyal sorumluluk bilinci ile dünya ve ülke sorunlarına duyarlı,kamu yararını gözeten bulunduğu bölgenin kalkınmasına -gelişmesine katkıda bulunan ..

VİZYONUMUZ

Vizyon, ideallerimiz ,  hatta ulaşacağımızı düşünmediğimiz hayallerimizdir. Vizyon, yönümüzü belirler, hedeflerimizden saptığımızda bize yol gösterir.

Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü , bugünü ve geleceği bütünleştirerek, erdemli

insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır.

Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; Doğru,

Dürüst, Çağdaş, Araştırmacı,

Özgüvenini kazanmış, Güzel ülkemizi;

Hakkettiği yere getirmek için,

Sürekli çalışan, Bireyler yetiştirmektir...

İLKELERİMİZ

• Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olmak
  • Adil olmak
  • Akılcılık
  • Dürüstlük
  • Güvenilirlik
  • İdealist olmak
  • İşbirliğine açık olmak
  • Liderlik
  • Liyakat
  • Kurallara ve etik değerlere bağlı olmak
  • Saygılı olmak
  • Sorumluluk bilinci
  • Yaratıcılık
  • Takım bilinci
  • Yenilikçilik
  • Sürekli eğitim-öğretim
  • Kurum aidiyeti
  • Hoşgörülü olmak
  • Çevre bilinci
  • Veriye ve bilgiye dayalı karar alma

DEĞERLERİMİZ

Biz birbirimize ve kendimize  güveniriz. Farklılıklarımızın farkındayız. Bunların birer zenginlik kaynağı olduğuna inanıyoruz. Paylaşım ve takım çalışmasına önem veririz. Eğitimde kaliteyi hedef alırız. Karşılıklı etkileşime açık ve azami düzeyde katılımcılığın(paydaşlar) sağlandığı çalışmalar çerçevesinde, okulumuzun misyonu(varoluş nedeni), vizyonu(geleceğe bakışı), ilke ve değerleri(iş yapış tarzları) ile güçleri ve gelişmeye açık alanları tespit edilmiştir. Paydaş beklentilerinin çalışmaya yansıtılmasını sağlamak amacıyla farklı kademe ve birimlerde görev yapmakta olan kişilerin tespit edilmesine gayret gösterilmiştir.

Yayın: 07.04.2023 - Güncelleme: 13.04.2023 09:13 - Görüntülenme: 144